گزیده ای از آیین نامه آموزشی
دانشجو درهرنیمسال تحصیلی لازم است حداقل 12 وحداکثر 20واحد درسی انتخاب کند . حداکثر واحد مجاز انتخابی در دوره تابستان 6 واحد درسی است .
تبصره 1- اگر میانگین نمرات دانشجویی دریک نمیسال حداقل 17 باشد ، در این صورت داتشجو با تآیید گروه آموزشی درنیمسال تحصیلی بعد میتواند حداکثر تا 24 واحد درسی اخذ نماید .
تبصره 2- چنانچه دانشجو در نیمسال آخر برای دانش آموختگی ، حداکثر 24 واحد درسی باقی داشته باشد شرطی که میانگین کل وی بالای 10 باشد ، میتواند تا 24 واحد درسی اخذ نماید .
تبصره 3- درشرایط خاص که دانشجو با گذراندن حداکثر 8 واحد درسی دانش آموخته شود ، باتأیید گروه آموزشی میتواند واحد مذکور را در دوره تابستان اخذ نماید .
تبصره 4 – دانشجو همزمان نمیتواند ازمفاد تبصره 2و3 این ماده استفاده کند .
تبصره 5 – درصورتی که واحدهای انتخابی یا باقیمانده دانشجو درپایان هرنیمسال به تشخیص گروه آموزشی ، بنا به دلایل موجه وخارج از اراده دانشجو به کمتر از 12 واحد درسی برسد در اینصورت این نیمسال به عنوان یک نمیسال کامل در سنوات تحصیلی وی محصول میشود ، اما در مشروط شدن یا ممتاز شدن دانشجو بی تاثیر است .
درصورتی که دانشجو در آخرین نیمسال تحصیلی برای دانش آموختگی حد اکثر دو درس نظری داشته باشد ، با تآیید گروه آموزشی وبا رعایت سقف واحد های آن نمیسال میتواند دروس را به صورت معرفی به استاد در آن نمیسال یا دوره تابستان بگذراند .
مدت مجاز تحصیل در دوره های کاردانی وکارشناسی ناپیوسته دو سال است دانشگاه اختیار دارد در شرایط خاص وبا تشخیص شورای آموزشی دانشگاه ، حداکثر یک نیمسال برای دوره های کاردنی وکارشناسی ناپیوسته ، مدت مجاز تحصیل را افزایش دهد . چنانچه دانشجو در این مدت دانش آموخته نشود از ادامه تحصیل محروم خواهد شد .
هزینه افزایش سنوات تحصیلی طبق تعرفه مصوب هیأت امنا دانشگاه از دانشجویان مشمول آموزش رایگان دریافت میشود .
دانشجوی مشمول آموزش رایگان در دانشگاه های دولتی در صورت حذف یا عدم کسب نمره قبولی در هر درس ، برای انتخاب مجدد آن درس ، در صورتی که سنوات تحصیلی دانشجو تمام شده باشد موظف به پرداخت هزینه مربوط طبق مصوبه هیآت امنای دانشگاه میباشد .
ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو در هر درس توسط مدرس آن درس و براساس حضور و فعالیت در کلاس ، انجام تکالیف ونتایج امتحانات انجام میشود . به صورت عددی از صفرتا بیست محاسبه میشود برگزاری آزمون کتبی برای دروس نظری الزامی است .
حضور دانشجو در تمام جلسات درس دوره های حضوری الزامی است . اگر دانشجو در درسی بیش از جلسات یا در جلسه امتحان پایان نیمسال آن درس غیبت کند ،چناچه غیبت دانشجو به تشخیص شورای آموزشی دانشگاه غیر موجه تشخیص داده شود نمره آن درس صفر و در صورت تشخیص موجه آن درس حذف می شود.
< >دانشجو می تواند در صورت اضطرار تا دو هفته قبل از شروع امتحانات پایان نیمسال صرفا یک درس نظری را با تأیید گروه آموزشی حذف کند به شرط آنکه تعداد واحدهای باقیمانده دانشجو کمتر از12واحد نشود.در شرایط خاص،حذف تمام دروس یک نیمسال تحصیلی با درخواست کتبی دانشجو و تایید شورای آموزشی دانشگاه قبل از شروع امتحانات و با احتساب در سنوات تحصیلی امکان پذیر است.چناچه میانگین نمرات دانشجو در هر نیمسال تحصیلی کمتر از 12باشد،دانشجو در آن نیمسال مشروط تلقی می شود و در نیمسال بعدی حداکثر می تواند تا 14 واحد درسی را پاس کند.چناچه دانشجویی در دوره ی کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دو نیمسال مشروط شده باشد،از تحصیل محروم می شود.دانشجو می تواند با رعایت سنوات مجاز تحصیل،در دوره کاردانی و کارشناسی نا پیوسته یک نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده کند.مدت مجاز مرخصی زایمان و مرخصی پزشکی(در صورت تأیید پزشک معتمد دانشگاه و شورای آموزشی)دو نیمسال تحصیلی و بدون احتساب سنوات تحصیلی است.ثبت نام نکردن دانشجو در هر نیمسال تحصیلی انصراف از تحصیل محسوب می شود.دانشجو ی دوره های کاردانی و کارشناسی پیوسته با داشتن شرایط زیر می تواند از یک رشته یا گرایش به رشته یا گرایش دیگر تحصیلی در همان دانشگاه تغییر رشته یا گرایش دهد:
- وجود رشته یا گرایش مورد تقاضای دانشجو در دانشگاه
- موافقت گروه آموزشی مبدأ و مقصد و با تأیید شورای آموزشی دانشگاه
- کمتر نبودن نمره های اکتسابی دانشجو در آزمون سراسری گروه آزمایشی ذیربط از نمره آخرین فرد پذیرفته شده در آن رشته یا گرایش در دانشگاه و در سال پذیرش با تایید سازمان سنجش آموزش کشور
- امکان ادامه تحصیل دانشجو در رشته یا گرایش جدید در سنوات مجاز باقیمانده
- دانشجو صرفاً در هر دوره تحصیلی برای یک بار می تواند با رعایت شرایط این ماده،تغییر رشته یا گرایش دهد.
- تغییر رشته از دوره های پایین به دوره های بالاتر،از غیر دولتی به دولتی،از شبانه به روزانه،از غیر حضوری به نیمه حضوری و حضوری ممنوع است.
- تغییر رشته دانشجو در دوره ی کارشناسی ناپیوسته ممنوع است،اما تغییر گرایش با داشتن شرایط وضوابط ذکر شده امکانپذیر است.
میهمانی و انتقال دانشجو مطابق آیین نامه میهمانی و انتقال دانشجویان دوره های کاردانی وکارشناسی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی مصوب وزارت انجام می شود.
معادل سازی و پذیرش واحدهای درسی گذرانده شده دانشجو براساس دستورالعمل اجرایی مصوب شورای آموزشی دانشگاه امکان پذیر است.
- حداکثر تا سقف 32واحد از دروس گذرانده شده در سایر دانشگاه های دولتی در دانشگاه فنی و حرفه ای قابل معادل سازی می باشد.
- معادل سازی واحد های درسی گذرانده شده در آموزشکده های وابسته به دانشگاه فنی و حرفه ای حداقل تا سقف 40 واحد بلامانع می باشد.
- معادل سازی واحد های درسی گذارنده شده در موسسات غیر دولتی و غیرانتفاعی در دوره کاردانی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته حداکثر20واحد می باشد.
- واحدهای گذارنده شده در دانشگاه پیام نور و مراکزی که دروس به صورت غیر حضوری ویا مجازی ارائه شده و قابل معادل سازی نمی باشد.
چناچه میانگین کل دانشجویی پس از گذراندن تمام واحدهای درسی آن دوره کمتر از 12باشد تنها یک نیمسال با رعایت سقف مجاز سنوات تحصیلی به وی فرصت داده می شود تا با اخذ مجدد حداکثر20واحد از درسهایی که با نمره کمتر از 12گذرانده است میانگین کل دروس اخذ شده خودرا به حداقل 12برساند و مدرک تحصیلی دوره را دریافت کند در غیر اینصورت از تحصیل محروم می شود.
برگزاری امتحانات:
درجلسه امتحان داشتن کارت ورود به جلسه الزامی است.کارت ورود به جلسه امتحان را باید از طریق سایت دریافت نمایید دانشجویان شبانه ای که شهریه پرداخت نکرده اند نمیتوانند کارت ورود به جلسه امتحان را ازسایت دریافت نمایند.
2- دانشجویانی که تأخیردارند اجازه ورود به جلسه را نخواهند داشت.
3- تقلب و تخلف در امتحان باعث اعمال نمره 25/0 در درس مربوط می باشد(چه شفاهی- چه کتبی و......)
4- پس از اعلام نمره دانشجو تا سه روز حق اعتراض دارد
4- نمرات درس های عملی و کارگاهی قابل اعتراض نمی باشند و نمره اعلام شده قطعی است.
5- نمره ی ثبت شده پس ازگذشت تاریخ اعتراض به هیچ عنوان قابل تغییر نیست.